0
Welcome Guest! Login
0 items Join Now

SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

  • SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • Hi,

      I'm trying to add particles/modules as children to my main menu's parent items via the Gantry 5 Menu Editor, but every time I try and save the module/particle I get these errors:
      Uncaught TypeError: Cannot set property 'columns' of undefined
          at constructor.updateItemSizes (main.js:1)
          at constructor.stop (main.js:1)
          at constructor.<anonymous> (main.js:1)
          at main.js:1
          at e.exports (main.js:1)
          at n (main.js:1)
          at main.js:1
          at e.exports (main.js:1)
          at u (main.js:1)
          at main.js:1
      main.js:1 Uncaught TypeError: Cannot read property 'find' of null
          at main.js:1
          at XMLHttpRequest.l.onreadystatechange (main.js:1)

      This image is hidden for guests.
      Please log in or register to see it.


      Any help is much appreciated.
      Server Details (Linux/Windows, Hosting service, etc)CentOS Linux 7
      PHP versionPHP 7.3.6
      Platform (name and version)Joomla 3.9.6
      Template/Extension (name and version)Photon 1.1.1
      Web ServerApache, fpm-fcgi
      DatabaseMySQL 5.7.26
    • Last Edit: 1 month 1 week ago by theITfactor.
    • MrT's Avatar
    • MrT
    • Preeminent Rocketeer
    • Posts: 84077
    • Thanks: 10747
    • Web Designer/Developer

    Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • You can't add just a module or just a particle as a child... there needs to other menu items in there too (even if you subsequently disable them). Otherwise this does cause an error which has been reported butis still outstanding at the moment.

      Regards, Mark.
    • Please search forums before posting. Please make sure your post includes the version of the CMS you are using and a link to the problem. Annotations on screenshots can also be helpful to explain problems/goals. Please use the "secure" tab for confidential information.
  • Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • Mark,

      Thanks for the quick reply. I tried doing as you said and attempted to add a module to a Menu Item that already had a regular child menu item (single article via Joomla menu manager).

      As soon as I picked the module and hit Apply, I got the same error as before.
    • MrT's Avatar
    • MrT
    • Preeminent Rocketeer
    • Posts: 84077
    • Thanks: 10747
    • Web Designer/Developer

    Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • Please would you post your URL, superuser id and pswd in the secure tab of your post and I'll have a look for you.

      Regards, Mark.
    • Please search forums before posting. Please make sure your post includes the version of the CMS you are using and a link to the problem. Annotations on screenshots can also be helpful to explain problems/goals. Please use the "secure" tab for confidential information.
  • Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • This message contains only secure information that is visible to MrT, moderators and administrators
    • MrT's Avatar
    • MrT
    • Preeminent Rocketeer
    • Posts: 84077
    • Thanks: 10747
    • Web Designer/Developer

    Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • Please post your FTP logon, password and FTP URL in the secure area of your post.


      Regards, Mark.
    • Please search forums before posting. Please make sure your post includes the version of the CMS you are using and a link to the problem. Annotations on screenshots can also be helpful to explain problems/goals. Please use the "secure" tab for confidential information.
  • Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • This message contains only secure information that is visible to MrT, moderators and administrators
    • MrT's Avatar
    • MrT
    • Preeminent Rocketeer
    • Posts: 84077
    • Thanks: 10747
    • Web Designer/Developer

    Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • FTP login does not give me access to public_html?

      Regards, Mark.
    • Please search forums before posting. Please make sure your post includes the version of the CMS you are using and a link to the problem. Annotations on screenshots can also be helpful to explain problems/goals. Please use the "secure" tab for confidential information.
  • Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • This message contains only secure information that is visible to MrT, moderators and administrators
    • Last Edit: 1 month 1 week ago by theITfactor.
    • MrT's Avatar
    • MrT
    • Preeminent Rocketeer
    • Posts: 84077
    • Thanks: 10747
    • Web Designer/Developer

    Re: SOLVED Error adding modules/particles via Gantry 5 Menu Editor

    Posted 1 month 1 week ago
    • I fear this is not going to be easy to resolve.

      so far...

      I found that you had a duplicate menu alias "search" (one in kunena menu and once in hidden menu) I resolved this by changing the alias of the kunena menu search item.

      I found that if I delete the contents of /template/rt_photon/custom/config/menu then go into each menu in g5 menu manager and save (to regenerate files) then I can add the module and save it. But it then goes wrong again after that.

      I created a test menu with menu items and that worked fine... So I believe this is some sort of corruption in that "main menu" and I can only suggest that you try recreating a new menu (do not move menu items) from scratch to see if that then work (as least start with one or two items to start with). I also feel that "falang" could be having some negative effect here too.

      I looked at all the other reasons that this can occur and they don't seem to apply in your case.

      Sorry, this is not too helpful, but that's all I can suggest...

      Regards, Mark.
    • Please search forums before posting. Please make sure your post includes the version of the CMS you are using and a link to the problem. Annotations on screenshots can also be helpful to explain problems/goals. Please use the "secure" tab for confidential information.

Time to create page: 0.091 seconds